Presentation

Våra köpvillkor

§1 Allmänt
I alla priser ingår moms med 25 procent om inte annat anges.
 Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa.


§2 Betalning
Betalning sker enkelt och säkert med Payson betaltjänst. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard och alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar t ex  Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.
Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Om Paysonfaktura 
Vi erbjuder betalsättet "Paysonfaktura" i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift på 40:-. För att kunna beställa mot faktura, måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige, samt godkännas i den kreditprövning som görs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress som du anger vid köptillfället. 
Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 50 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet."

Ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att du skall kunna utnyttja din ångerrätt, måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning och komplett med alla förpackningar - också de i oskadat skick. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden.

Pantsättning
Vid betalning med Paysonfaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till Svea Ekonomi AB 556489-292

§3 Leverans
Vid leveranser upp till 2 kg, skickar vi alla varor med Posten Varubrev. Paket över 2 kg skickas med Postpaket (Posten MyPack) som aviseras och hämtas vid postens utlämningsställe. Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar. Det finns också möjlighet att mot extra kostnad välja Posten Hempaket, för leverans direkt hem till dörren.
Fraktkostnaden ser du när du checkar ut ur kassan. Vi debiterar 200:- för ej uthämtade paket.
Om du beställt en vara och ångrar dig efter vi har skickat ut din beställning måste du returnera paketet. Du kommer annars att bli debiterad 200:- för ej uthämtat paket.


§4 Ångerrätt
Som privatperson har du 14 dagars ångerrätt, vilket innebär att du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd. Produkten får inte vara använd utan endast upppackad och använd minimalt för att bedöma om du är nöjd med den, alltså normalt endast en gång.
 Om varan har hanterats på ett sätt som inte varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion kommer vi att göra avdrag för den värdeminskning som skett. Samtliga tillbehör och packmaterial skall skickas med. Returer skall återsändas i originalförpackningar samt väl förpackade i lämpligt ytteremballage (exempelvis wellpappkartong). Eventuella transportskador till följd av bristfällig förpackning, debiteras dig som kund. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden.

Tänk på att du ansvarar för risken vid returfrakt. Risken innefattar bl a om din försändelse kommer bort under frakt. Använd därför gärna fraktsätt där försändelsen går att spåra, och spara inlämningskvittot. 
Produkten skall vara oss tillhanda senast 14 dagar efter leveransdatum.  Vi sätter tillbaka pengarna på ditt kort-konto senast 30 dagar efter att produkten är returnerad. Vid köp mot postförskott betalas pengarna tillbaka via överföring till ditt bankkonto. 
Reklamation skall ske skriftligen på vår hemsida, längst ner under fliken  "Retur / Reklamation". Perifa skickar sedan ett mail med gällande returadress. 
OBS! In ear hörlurar omfattas inte av ångerrätten, detta av hygienskäl.

§5 Garanti
Om ej annat anges av Perifa, omfattas alla hårdvaruprodukter av 12 månaders garanti. Tillbehör som laddningsbara batterier, laddkablar, fodral och hörlurar är förbrukningsvaror och garanteras i 3 månader (T.ex. mobiltelefonbatterier)  Garantin täcker endast fabrikationsfel och inte fel som uppkommit genom att apparaten utsatts för fukt eller yttre våld. Vatten eller fuktskador täcks inte av garantin, oavsett telefonmodell. Perifa avgör om apparaten skall bytas ut eller repareras. I händelse av byte skall utbytesapparaten vara av samma eller motsvarande utförande och skick som kundens inskickade apparat.

Vi kontrollerar och testar insända returer i enlighet med felbeskrivningen. Det är därför viktigt att den är så utförlig som möjligt. Om varan är felfri debiteras en avgift om 300:-, för att täcka våra arbetskostnader och för returen från oss. Produkten skall skickas till Perifa inom 30 dagar efter att felet har upptäckts för att garantin skall kunna åberopas. Reklamation skall ske skriftligen på vår hemsida längst ner under fliken "Retur/Reklamation". Perifa skickar sedan ett mail med adress att skicka produkten till. 
Fabriksgarantin kan ej överlåtas till annan part utan gäller endast för personen som står på kvittot eller fakturan. Kvittokopia eller ordernummer skall kunna uppvisas för att kunna göra anspråk på garantireparation
.
 

§6 Personuppgifter - GDPR
Om du har köpt en vara hos oss kommer vi att lagra dina uppgifter; namn, adress, telefonnummer, mailadress och uppgift om vilka varor du köpt, i vårt kundregister. Vi måste spara uppgifterna om du vill göra en varuretur eller göra anspråk på garanti. Inga uppgifter lämnas vidare utan används endast av oss själva.
Vill du ändra några uppgifter eller bli borttagen ur registret, är det bara att kontakta oss. När garantitiden för den vara du köpt gått ut, raderar vi också dina uppgifter från kundregistret. 
Får du vårt nyhetsbrev ”Periscoop” har vi också sparat din mailadress separat för det. I varje utskick av det, går det lätt att stoppa prenumerationen om du vill. Dina uppgifter tas då också bort från mailinglistan.

§7 Force majeure
Händelser som krig, naturkatastrof, strejk, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt jämförbar händelse, utanför Perifas kontroll - vilken ej kunnat förutses - hänföres till force majeure, vilket innebär att Perifa befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.